Úvod » Kuchyně a jídelna » Rozhodněte se: elektrická nebo plynová trouba 1/2
Rozhodněte se: elektrická nebo plynová trouba 1/2

Elektrická trouba
Pečení je součást přípravy jídla. Jednou z možností, jak ho realizovat, je elektrická trouba. Ta je napojena na klasický zdroj. Ta následně rozehřeje jednotlivá topná tělesa uvnitř trouby, díky čemuž se může vytvořit požadovaná vysoká teplota určená právě k samotnému pečení. Dnes je elektrická trouba nejžádanějším typem na našem trhu. Navíc jsou k dispozici v několika provedeních, kam se řadí:
-
Klasické trouby
-
Horkovzdušné trouby
-
Víceúčelové trouby
Elektrická trouba a její výhody a nevýhody
Výhodou elektrické trouby je především jednoduché a celkem rychlé rozehřívání, stejně jako i bezpečnost provozu, nebo možnost využít samočisticí funkce – u moderních typů. Elektrická trouba navíc nadchne možností použití v podstatě všude, jelikož není mnoho míst, kde není zavedena elektřina. Dnes jsou samozřejmostí i energetické štítky, díky kterým lze zajistit i celkovou úsporu. Nevýhodou může být obtížnější regulace teploty, která bude po snížení klesat poměrně pomalu. Pokud navíc není využitý horkovzduch, není na všech místech trouby stejná teplota.
UPOZORNĚNÍ
Články a informace zveřejněné na stránkách Bydlio.cz nenahrazují odborné rady a analýzy a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto informací se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto informace byste si měli ověřit nebo je vhodné je konzultovat s konkrétním odborníkem na danou problematiku. Provozovatel Bydlio.cz odmítá a nepřijímá jakoukoliv odpovědnost za články, informace a prohlášení na těchto stránkách -Bydlio.cz.